Building a solar House in France - plastering, stone wall, septic tank and sand filter »  Viewing imgp0607     [Image 14 of 36]  :: Jump To  
  First slide Previous slide      Index Page Start/Stop the slide show      Next slide Last slide  
Comment: The sand was levelled and then a layer of gravel was laid on it.
Francis started to dig the 25 square metre hole for the sand filter.

He struck rock again there.

the dressed stone surround to the small window in the basement bedroom.

Francis using the Komatsu pneumatic drill to break up the rock in the sand filter. This time it took about 45 minutes with the pneumatic drill on the Komatsu machine.

First a huge sheet of geotextile was laid and then the hole filled with 70 cm deep sand.

Next slide
Apr 17, 2008 - 05:31 PM
Francis and his assistant (another Mr Mazieres)

On Thursday it started to rain and didn't stop for a week. But they just carried on in the rain.

The masons worked on in the rain building up the stone wall. Luckily the eaves overhang partly protected them.

On Thursday afternoon the inspector of drains from SPANC, Mme Berthome, came to check everythng. She was not satisfied with the proposed arrangements for the ventilation of the tank and insisted that a separate 100mm ventilation pipe was provided to above roof level.

Laying out the perforated pipes over the gravel layer.

Album last updated on Feb 02, 2009 - 04:23 PM
Powered by JAlbum 7.4 and BluPlusPlus skin